Cum a inceput

Comentariile sunt închise pentru Cum a inceput

Oricine a petrecut ceva timp în Bucureşti a auzit de Piaţa Obor. Ce Victoriei?… ce Romană?… ce Unirea?…Oborul e sufletul Bucureştiului!
Hala Obor Septembrie 2010

Hala Obor Septembrie 2010

Indiferent de zona capitalei în care locuieşti, de Obor tot auzi! Fie că treci pe acolo, fie că iţi cumperi ceva de acolo, fie că ai prieteni care locuiesc pe acolo, Oborul e omniprezent în viaţa oricarui bucureţtean!

Cînd circuli cu tramvaiul sau metroul spre Piaţa Obor nu ai cum să nu observi cum brusc se goleşte la statia Obor. Să locuieşti pe Calea Moşilor e ceva! Artera faimoasă, magazine selecte….un fel de Calea Victoriei, doar că nu aşa de aproape de buricul târgului.

Jos la metrou, şi chiar sus pe trotuar se vinde întotdeauna ceva. Telefoane, ţigari, maimuţica vorbitoare, şosete…din nou şosete aşteaptă să fie cumparate de orice trecător. Faimosul “3 la 10 mii” aş putea spune că aici a fost inventet însă parcă de mult nu a mai fost strigat de micii afacerişti de pe stardă. O dată cu schimbarea monedei şi cu intrarea în Uniune a apărut “3 la 1 leu…nou!” Treiul poate fi orice: şosete, chiloţi, parfumuri, legături de pătrunjel etc. Tigăncile au întotdeauna ceva de oferit: flori, zarzavat, seminţe etc. “Hai, frumoaso, sa-ţi dau o crizantemă!”.

În tot acest amalgam de un balcanism înfiorator, construit cu truda timp de 300 şi ceva de ani, se doreşte ridicarea unui mall. În locul Pieţei şi al magazinului Obor se va ridica o construcţie ultramodernă, cu o parcare pe masură.

Troleul nu va mai fi aglomerat, căci oamenii vor veni cu propria maşină la mall.

Comercianţii de pe stradă se vor reprofila pe un job la mall sau işi vor muta activitatea mai la est, mai aproape de complexul Europa.

Bronzaţii care sparg seminţe şi işi pierd vremea pe stardă vor fi înlocuiţi cu tineri albi, imbrăcaţi cu haine de firmă din ultima colecţie care fumează şi vorbesc la telefon.

Fetele se vor transforma brusc în domnişoare cu fiţe şi cu un bărbat bine care să le sustina.

Iar ţigăncile vor schimba sacoşele de rafie cu unele de firmă şi vor avea întotdeauna ceva de oferit.

Comments are closed.