Chili cu carne

No Comments

Mancare zdravana si satioasa, ce concentreaza in ea toate aromele dragi mexicanilor, chili cu carne este fasolea cu carne, dar mai ales cu ardei iute, a Mexicului, fierbinte si apriga ca el. Specifice acestui fel de mancare, in care carnea – ingredientul principal – fierbe pana se transforma intr-o pasta iute, sunt boabele de fasole rosie si chimionul. Nu chimen – nu confundati si nu inlocuiti.

chili cu carne

chili cu carne

Mexicul cunoaste doua tipuri de chili cu carne, unul popular, gatit cu carne tocata si altul, mai pretios, gatit cu carnea de vita dintr-o friptura coapta inabusit ore in sir. Mai jos gasiti versiunea cu carne tocata, in cea mai rapida forma a sa.

Portii: 4

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

  • 450 grame de carne tocata slaba (vita sau amestec)
  • 1 conserva de fasole (400-450 grame)
  • 1 conserva rosii (400-450 grame)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 2 ardei iuti uscati sau 3-4 lingurite boia de ardei iute
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita rasa de chimion macinat
  • 1 ceapa verde sau frunze de coriandru pentru decor
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
  2. Tocati ardeii iuti, mare.
  3. Scurgeti si clatiti fasolea cu apa rece.
  4. Rosiile, daca sunt intregi, se taie cubulete.
  5. Taiati ceapa verde in rondele.
  6. Incingeti uleiul intr-o cratita sau tigaie adanca.
  7. Adaugati carnea tocata, ceapa si usturoiul si prajiti timp de 7-8 minute la foc mediu pana cand carnea devine bruna.

Scurgeti grasimea in exces.

  1. Adaugati ardeii iuti taiati sau boiaua iute, oregano, chimionul si putina sare. Amestecati bine.
  2. Adaugati fasolea, rosiile cu sucul din conserva, pasta de tomate si o jumatate de cana de apa.
  3. Lasati fasolea sa dea in clocot, reduceti focul, acoperiti cratita si fierbeti la foc mic timp de 20 de minute.
  4. Asezonati cu sare si piper.
  5. Umpleti patru vase de servire si decorati-le cu rondele de ceapa verde sau coriandru.

Chili cu carne se serveste fierbinte, cu lipii de tortilla si smantana.

Sursa: www.cevabun.ro

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite