Friptura de miel la gratar pe disc

1 Comment

Foarte frageda, aromata, se topeste in gura.Va deveni cu siguranta reteta favorita  a familie dumneavoastra cu care sa preparati carnea de miel sau oaie.

Ingrediente:
Cantitatile sunt pentru 3-4 persoane
1 kg pulpa de miel fara os si piele
zeama de lamaie-de la 1-2 lamai
5-6 catei de usturoi
sare
piper
cimbru
3-4 linguri de ulei

Preparare:

Friptura de miel la gratar pe disc

Friptura de miel la gratar pe disc

se spala si se portioneaza bucatile de carne incat sa aiba marimea unei fripturi obisnuite si cam aceeasi grosime
pentru a se frige toate odata
se piseaza fin usturoiul
se face un amestec din: usturoi, ulei, sare, piper, putin cimbru si zeama de lamaie
se ung bucatile de carne cu acest amestec si se lasa sa se patrunda aromele macar 1 ora
inainte de a frige carnea pe gratar/disc, trebuie sa ne asiguram ca bucatile de carne au aceeasi temperatura cu a mediului
se scoate carnea din timp din frigider
se unge bine gratarul/discul cu slanina sau cu ulei si se aseaza carnea dupa ce discul a fost bine incins
se rumeneste bine carnea fara sa o ardem

Servire

Friptura de miel la gratar pe disc

Friptura de miel

Se serveste calda, cu salata de sezon,sau cu mamaliga si mujdei de usturoi

Mici secrete

In timpul frigerii, se poate unge friptura cu o parte din amestecul in care a fost macerata carnea.

Sursa: gastrowiki.ro

One Comment (+add yours?)

  1. Andrei Ismail
    Apr 24, 2011 @ 19:14:27

    Buna ziua!

    Multumim frumos pentru mentiunea pe site-ul dvs. Credeti ca ati putea sa puneti si un link la reteta propriu-zisa? Va vin in ajutor cu link-ul:
    http://www.gastrowiki.ro/Friptura_de_miel_la_gratar/disc

    Va multumesc!
    Andrei Ismail,
    Membru fondator GastroWiki.ro

    Răspunde

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite