Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-load.php:1) in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1164

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-load.php:1) in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/post-views/post-views.php on line 114
Gratar pe disc | Macelaria Radu

Gratar pe disc

No Comments

Se stie ca romanii sunt inventivi si se adapteaza usor, insa cand vine vorba de mancare parca ne transformam cu totii in inventatori. Mi-a placut sa mananc in aer liber si cand mancarea e preparata pe un asemenea gratar e si mai buna. Urmatoarea reteta nu se recomanda daca ascultati manele si lasati mormane de PET-uri in urma.

Ingrediente:

Gratar pe disc

Gratar la/pe disc

400 gr carne pt gratar
2-3 pulpite de pui
1 kg de cartofi
30 gr de slanina de porc
200 gr de untura de porc
200 ml de bere amestecata cu vin alb
sare,piper,condimente,praf de usturoi

Mod de preparare:

E o reteta grozava! dar din pacate, din cauza acestei retete a ajuns agricultura Romaniei la 0… de ce?
1 aceste discuri sant folosite la lucrari agricole (grapa cu discuri), ei si cineva a descoperit ca se poate folosi ca un gratar, si va dati seama ce a urmat… s-au furat toate.
2 neavand cu ce lucra pamantul ne-am pus pe gratarit si chefuit si am lasat terenurile in paragina.
3 cu toate ca au aparut tot felul de aparate de prelucrat pamantul tot degeaba… fiindca dupa ce n-eam invatat cu gratarul ne-o fost rusine a mai muncii

Reteta:
Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore. Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga. Punem slanina taiata felii pe marginea discului, o lasam sa se topeasca, pe urma punem carnea sub slanina, in asa fel incat sa absoarba grasimea de la slanina. Carnea o prajim in sange. Cand e gata carnea punem untura la topit si cand s-a incins adaugam cartofii taiati pai. Carnea o punem peste cartofii pai si cand sant aproape gata cartofii, prajim in untura si carnea pana devine crocanta. Se serveste cu salata de legume de gradina.

Sursa: www.gustos.ro

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite