Gratar pe disc

No Comments

Se stie ca romanii sunt inventivi si se adapteaza usor, insa cand vine vorba de mancare parca ne transformam cu totii in inventatori. Mi-a placut sa mananc in aer liber si cand mancarea e preparata pe un asemenea gratar e si mai buna. Urmatoarea reteta nu se recomanda daca ascultati manele si lasati mormane de PET-uri in urma.

Ingrediente:

Gratar pe disc

Gratar la/pe disc

400 gr carne pt gratar
2-3 pulpite de pui
1 kg de cartofi
30 gr de slanina de porc
200 gr de untura de porc
200 ml de bere amestecata cu vin alb
sare,piper,condimente,praf de usturoi

Mod de preparare:

E o reteta grozava! dar din pacate, din cauza acestei retete a ajuns agricultura Romaniei la 0… de ce?
1 aceste discuri sant folosite la lucrari agricole (grapa cu discuri), ei si cineva a descoperit ca se poate folosi ca un gratar, si va dati seama ce a urmat… s-au furat toate.
2 neavand cu ce lucra pamantul ne-am pus pe gratarit si chefuit si am lasat terenurile in paragina.
3 cu toate ca au aparut tot felul de aparate de prelucrat pamantul tot degeaba… fiindca dupa ce n-eam invatat cu gratarul ne-o fost rusine a mai muncii

Reteta:
Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore. Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga. Punem slanina taiata felii pe marginea discului, o lasam sa se topeasca, pe urma punem carnea sub slanina, in asa fel incat sa absoarba grasimea de la slanina. Carnea o prajim in sange. Cand e gata carnea punem untura la topit si cand s-a incins adaugam cartofii taiati pai. Carnea o punem peste cartofii pai si cand sant aproape gata cartofii, prajim in untura si carnea pana devine crocanta. Se serveste cu salata de legume de gradina.

Sursa: www.gustos.ro

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite