Muschi de porc in aluat de clatite

Comentariile sunt închise pentru Muschi de porc in aluat de clatite

Delicioase, usor de facut (daca treci cu vederea momentul cand trebuie prajite), clatitele au zeci de retete si sute de umpluturi. Cu legume, carne si sosuri, cu gem, dulceata, ciocolata, sarlota si inghetata.

Americanii au clatitele groase si pufoase, dar adevarate clatite „americane” le fac rusii, delicioasele blinele. Reteta este foarte gustoasa si, surprinzator, usor de facut. Clatitele sunt cu atat mai bune cu cat au in compozitie mai multe oua.

Se pot face si cu lapte sau cu apa minerala, care inlocuieste laptele. Nu te grabi cand prepari aluatul de clatite. Amesteca bine ingredientele si ai rabdare sa se topeasca complet zaharul pentru ca altfel clatitele se lipesc. Gata cu vorba! Hai sa facem muschi de porc in aluat de clatite!

Muschi de porc in aluat de clatite

Muschi de porc in aluat de clatite

Iti trebuie:

  • 750 g muschi de porc
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 400 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel

Pregatesti asa:

  1. Speli carnea, o usuci cu un servet de bucatarie si o tai felii pe care le bati ca pentru snitele.
  2. Le presari cu sare si le prajesti in ulei incins.
  3. Cureti apoi ceapa si ciupercile, le tai marunt si le calesti impreuna in tigaie si dupa 10 minute presari vedeata tocata, sare dupa gust si dai tigaia deoparte.
  4. Urmatorul pas este pregatirea clatitelor pentru care amesteci 2 oua cu 300 ml lapte, presari faina in ploaie si amesteci totul pana se omogenizeaza.
  5. Mai pui sare ca sa-i dai gust, apoi prajesti foi de clatite in ulei incins.
  6. Cand sunt gata, asezi pe fiecare clatita cate o felie prajita de muschi de porc, deasupra pui cate o lingura de ciuperci cu ceapa calite si impaturesti clatita in patru.
  7. Asezi apoi clatitele una langa alta intr-o tava unsa cu unt.
  8. Bati cele doua oua cu 2 linguri din faina si laptele ramase si le torni peste clatite.
  9. Presari si cascavalul ras si dai totul la cuptor pentru 25 de minute.
  10. E foarte buna numai calda!

Portii: 5-6
Pregatire: 30 minute
Coacere: 25 minute

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite