Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Macelarii se aprovizioneaza cu carne de la abatoarele din tara, de doua-trei ori pe saptamana sau chiar zilnic

Comentariile sunt închise pentru Macelarii se aprovizioneaza cu carne de la abatoarele din tara, de doua-trei ori pe saptamana sau chiar zilnic


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Sortimentatia este de asemenea vasta: carne de vita, oaie si organe. Clientii cumpara in cantitati mici, un kilogram sau doua o data, si in special carne de vita. Si in aceasta macelarie patronul vinde, pe langa carne, si alte produse alimentare. „Avem si alte produse pentru ca nu renteaza sa vindem numai carne”, spune vanzatorul care adauga ca „aprovizionarea o face de doua-trei ori pe saptamana”. Un vanzator din macelaria radu spune ca ceea ce aduce dimineata se termina pana seara. „Aducem o carcasa de porc si una de vita o data”, spune vanzatorul. Si adauga: „Avem vad comercial pentru ca macelaria noastra este situata intr-o piata, iar noi suntem situati pe o artera destul de circulata”. Macelarul nu se simte amenintat de dezvoltarea lanturilor de supermarketuri si hipermarketuri, fiind convins ca oa menii vor aprecia intotdeauna carnea proaspata. Macelaria are doi angajati care transeaza carnea pe loc, in functie de cererea cumparatorului. „Le ofer clientilor ceea ce ei vor, le tai carnea sau osul in fata”, spune vanzatorul. Si acesta a remarcat faptul ca oamenii cumpara cantitati mici de carne.

purcei de carne

purcei de carne

In Hala Obor din Bucuresti, Radu Macelaru lucreaza decand se stie. „In 1995, cand am preluat afacerea, abia se construia primul magazine Metro din Bucuresti”, spune unul dintre cei mai vechi macelari din Hala. De atunci, recunoste aceta, numarul de clienti a mai scazut, chiar intr-un mod simtitor. „Aducem carne de la abatoarele de pe langa Bucuresti si, fie ca este vorba despre Buzau sau Botosani, carnea din tara noastra este mai buna decat cea importata, pentru ca a noastra este mai apropiata de ceea ce inseamna natural. Nici nu se compara din punct de vedere calitativ cu cea din alte tari”, spune Radu Macelaru. Macelaria ofera produse din vita, porc, precum si subproduse preparate in carmangeria proprie, ca de exemplu preparate pentru gratar (mici si carnati). Cel mai bine se cumpara mititeii si pastrama de oaie, in special preparatele pentru gratar. „Din zece oameni, opt cumpara carne de mici„. Potrivit declaratiei lui Radu Macelaru, saptamanal macelaria este aprovizionata cu doua-trei tone de carne.

Urmasii lui Matache Macelaru si-au pastrat farmecul traditional de acum o suta de ani. Se mai intalnesc si azi macelarii in halate albe, care transeaza carnea cu toporisca pe butucul de lemn. In fata comertului modern, comertul traditional va supravietui daca se va orienta catre produsele proaspete, apreciate de cumparatori.

Sursa – Articol publicat pe data de 22 Mai 2007, pe site-ul www.revista-piata.ro

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite