Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Anotimpul gratarelor

Comentariile sunt închise pentru Anotimpul gratarelor


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

A venit si momentul acela al anului pe care il asteptam cu totii! Anotimpul gratarelor! Tuturor ne place sa gatim in aer liber – probabil ca declanseaza cine stie ce pofte ramase latente din timpurile de demult. Cred ca a ramas scris in creierul nostru inca de pe vremea cand stramosii nostri descopereau ca vanatul avea un gust mult mai bun dupa ce era tinut deasupra unui foc catva timp.

Banuiesc ca va intrebati care este subiectul acestui articol, tinand cont ca, pentru un gratar, tot ce trebuie sa faci este sa pui niste carne pe un gratar… nu-i asa? Gresit! Sau pe aproape. Presupunand ca va-ti cam saturat de exact acelasi lucru in fiecare vara, asa ca as vrea sa va impartasesc cateva retete si tehnici pe care poate nu lea-ti mai incercat niciodata (doar nu credeati ca anotimpul gratarelor inseamna sa arunci niste mici pe un gratar, nu-i asa?)

Vom incepe cu cateva ponturi despre ‘Bazele gratarului’ pentru a fii siguri ca toata lumea pleaca de la aceeasi linie de start (sunt si persoane care cunosc aceste instructiuni, dar nu toata lumea).

– Saptamana aceasta este rezervata frigaruilor, asa ca veti avea nevoie de frigarui, fie din metal, fie din lemn. Daca folositi frigarui din metal fara manere de lemn, trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca acestea se incing foarte tare in foarte scurt timp. (daca nu aveti frigarui cu manere de lemn, asigurati-va ca aveti la indemana un prosop sau ceva similar). Daca folositi frigarui din lemn sau bambus, nu uitti sa le tineti in apa vreo jumatate de ora inainte sa le pui pe gratar, ca sa nu ia foc.

Frigarui de porc

Frigarui de porc

Carnea marinata este de departe cea mai buna carne la gratar. Exista multe feluri de marinata
1. o marinata pe baza de ulei – mentine carnea suculenta;
2. o marinata acida (pe baza de suc de lamaie) – fragezeste carnea
3. o marinata cu ierburi si condimente – adauga arome foarte bogate carnii.

Acum, sa ne apucam de gatit!

Frigarui de porc

1/2 Kg. de muschi de porc, taiat bucatele
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
1 Ardei gras verde, curatat de seminte si taiat bucatele
1 Ceapa, taiata bucatele
1/4 Ananas proaspat, curatat si taiat bucatele
Pentru marinata
6 Linguri de ulei de floarea-soarelui
6 Linguri de sos de soia
3 Catei de usturoi, zdrobiti bine
3 Linguri de zahar
1/4 Lingurita de ghimbir macinat
1/4 Lingurita de seminte de chimen dulce
Sucul de la o lamaie verde

1. Prepararea marinatei: combina toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Adauga carnea de porc, ardeii, ceapa si ananasul si amesteca bine. Acopera si pune la racit cel putin 2 ore. (Sugestie: cu cat tineti carnea mai mult la marinat, cu atat mai buna este. Iti propunem sa o puneti la marinat cu o seara inainte si sa o lasati la frigider peste noapte).

2. Trageti carne in frigarui, alternand cu bucatele de ardei gras, ceapa si ananas. Stropiti frigaruile cu sosul de marinata ramas. Tineti pe gratar cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea este bine patrunsa. Asta e tot! Legumele ar trebui sa fie putin ‘nefacute’, iar carnea ar trebui sa fie deja. Pofta buna!

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite