Care sunt preturile produselor din carne la malul marii?

No Comments

Prognozele specialistilor, privind preturile produselor alimentare, nu se impaca cu realitaea pietei. Institutul National de Statistica (INS) arata saptamana trecuta ca inflatia este in curs de scadere, insa analistii economici din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si chiar cei ai BNR arata ca inflatia atinsese, la sfarsitul primului semestru din 2011, pragul record.

La nivel local, judetul Constanta suporta o continua fluctuatie a preturilor la produsele alimentare, conform monitorizarii Inspectoratului de Concurenta Constanta. Astfel, daca la legume preturile au scazut, lucrurile stau mai putin bine la carne si preparate din carne. Ceafa de porc costa in medie 18,3 lei/kg, pulpa de porc – 16 lei/kg, pieptul de pui – 13,4 lei/kg, pulpele de pui – 10,3 lei/kg, carnea tocata de pui – 20,3 lei/kg, carnea tocata de porc – 15,2 lei/kg.

La varful listei preturilor ridicate, se situeaza carnea de curcan: aripile de curcan au cel mai mic(?) pret (12 lei/kg), urmate de pulpe (18 lei/kg), carnea tocata (18,7 lei/kg) si piept (25 lei/kg). Mezelurile continua sa fie in curs ascendent, (prin preturi) ajungand in randul preparatelor de lux: salamul Victoria – 18,6 lei/kg, salamul sasesc – 25 lei/kg, sunca presata – 22,3 lei/kg. Singurul produs “accesibil” este parizerul: 12 lei/kg.

Sursa: fabricadecarne.ro

Leave a Reply