Carnea de miel intareste oasele si sistemul imunitar

Comentariile sunt închise pentru Carnea de miel intareste oasele si sistemul imunitar

O portie de carne de miel, pe care din pacate putini romani isi permit sa o puna pe masa de Paste, asigura 30% din necesarul zilnic de zinc, mineral important pentru dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor si pentru intarirea sistemului imunitar.

Carnea de miel contine carnitina, un aminoacid esential, intalnit destul de rar la alte alimente, care asigura organismului energia de care are nevoie si inlatura starea generala de oboseala.

„De altfel, acest tip de carne este o sursa importanta de proteine, de aceea este necesara copiilor si tinerilor aflati in perioada de crestere, dar si persoanelor subponderale, in cura de ingrasare. In plus, aceasta imbunatateste activitatea splinei si rinichilor si este o sursa usor asimilabila de fier”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie.

Acest tip de carne contine insa o cantitate ridicata de grasime, de aceea nu este recomandat sa fie consumata de cei care au probleme cu valorile colesterolului.

Cantitati reduse de carne de miel trebuie sa consume si copiii si persoanele care sufera de tulburari digestive, pentru ca in compozitia ei se gasesc tesut colagenic si purine, substante care ingreuneaza digestia.

Sursa: ziare.com

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite