Carnea de porc, alimentul de baza al romanilor

Comentariile sunt închise pentru Carnea de porc, alimentul de baza al romanilor

Tot ce trebuie sa stiti despre carnea de porc

Beneficiile nutritive: carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina.

Proteine: carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 de grame ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Grasimi:
– continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc), carnea “cea mai slaba” are un continut de 6g grasime per 100g de carne;
carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate;
carnea de porc contine acidul linoleic conjugat, considerat de catre experti ca fiind un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.

Sfaturi utile in prepararea carnii:
– inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor de grasime de pe bucata de carne;
– se recomanda metodele dietetice de preparare a carnii, cum ar fi rotisorul, gratarul, prajirea fara ulei, fierberea;
– carnea de porc trebuie consumata in portii rezonabile, portia recomandata este de 100 grame.

Fier
carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism si este recomandat a fi introdusa in dieta, cu masura, in cazul anemiei feriprive (prin carenta de fier);
– o portie de 100 grame de carne de porc ofera 15% din necesarul zilnic de fier.

Zinc
– prin consumarea a 100 grame de carne de porc se asigura 30% din necesarul zilnic de zinc;
– conform studiilor, persoanele care exclud din dieta carnea, de orice tip, se confrunta cu deficienta de zinc;
– fierul, zincul si vitamina D continute de carnea rosie sunt absorbite mai eficient de catre organism, spre deosebire de alte alimente care le contin.

Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, avand efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale. Prin continutul de antioxidanti esentiali, carnea de porc asigura o mai buna imunitate a organismului.

Sursa – articol publicat pe site-ul www.agricultura-romania.ro

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite