Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Carnea – in cautarea hranei adevarate

Comentariile sunt închise pentru Carnea – in cautarea hranei adevarate


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Hrana adevarata! De fapt, hrana adevarata pentru oameni adevarati! Ce idee atractiva! Ce promisiune tentanta!

carne - in cautarea hranei

carne - in cautarea hranei

Ce se intelege prin hrana adevarata? In reclamele comerciale, hrana adevarata se dovedeste a fi carnea de vita, ale carei calitati sunt elogiate de cele mai atragatoare celebritati. O autoritate in domeniu nutritiei explica nu demult, in cadrul unei reclame, ca 100 g de carne slaba de vita contine tot atata colesterol cat aceeasi cantitate de carne de pui.

Ceea ce nu ni se spune este faptul ca, desi din punct de vedere al continutului de colesterol carnea de pui este abila cu carnea slaba de vita, aceasta din urma contine de trei ori mai multe grasimi saturate (decat carnea de pui). Este binecunoscut efectul de crestere a nivelului colesterolului pe care grasimile saturate il au (prin cresterea sintezei acestuia la nivelui ficatului). Si apoi, cine consuma numai 100 g? Un carnacior de marime mijlocie cantareste 150 g, iar o portie de friptura cantareste cam 180 g.

Totusi, carnea este o sursa importanta si bogata de proteine, insa aceasta ridica o serie de probleme. In primul rand, majoritatea oamenilor isi supraestimeaza nevoia de proteine. Astfel, ratia zilnica recomandata pentru proteine a fost fixata cu generozitate intre 44 si 61 g, insa majoritatea compatriotilor nostri consuma de doua-trei ori mai mult. Si o buna parte a acestui exces proteic provine din alimentele de origine animala. Pentru exemplificare, in anii imediat urmatori celui de-al doilea razboi mondial, consumul de carne se cifra la 20 kg/persoana/ an. Astazi, daca ne referim numai la carnea de vita, cifra s-a dublat, in ceea ce priveste consumul de carne de pui, de porc si de peste, consumul a crescut vertiginos. Si aceasta, in conditiile in care se stie de ani de zile ca excesul proteic este toxic pentru rinichi.

O problema inca si mai mare este ridicata de cantitatile importante de grasimi (majoritatea saturate, deci daunatoare) si colesterol pe care carnea le contine. Rezultatele cercetarilor stiintifice au identificat, fara putinta de tagada, alimentatia bogata ca fiind principalul vinot de aparitia bolilor degenerative atat de raspandite in zilele noastre. Iar alimentele bogate care ne ucid sunt in majoritate produse de origine animala, cum ar fi carnea, ouale si produsele lactate.

Sursa: www.medicultau.com

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite