Cele mai cunoscute rase de bovine pentru carne

Comentariile sunt închise pentru Cele mai cunoscute rase de bovine pentru carne

In cele ce urmeaza va voi prezenta cele mai cunoscute si raspandite rase de bovine crescute pentru carne.

Rasa Hereford: greutatea unui taur ajuns la maturitate este de 750-800 kg, cea a unei vaci poate ajunge la 650-700 kg, in schimb, pentru tineret se recomanda o greutate de 360-380 kg ca fiind optima. Culoarea este baltata, predominand cea de culoare visinie cu un desen de culoare alba ce porneste de la greban si creste catre extremitatile membrelor si varful cozii. Se preteaza sistemului intensiv si semiintensiv de ingrasare.

vaca Simmentaler Fleckvieh

vaca Simmentaler Fleckvieh

Rasa Charolaise: este cea mai valoroasa rasa de carne de origine franceza, de culoare galbuie. Vacile au o greutate de 750-800 kg iar taurii pot atinge si 1.000-1.100 kg. In sistemul intensiv de ingrasare realizeaza sporuri de 1.5-1.8 kg, iar in conditii experimentale sporul mediu depaseste 2 kg. Randamentul la sacrificare pentru acesta rasa de bovine este de 62-64%.

Rasa Santa Gertruda: s-a format in SUA in urma incrucisarii raselor locale cu taurii din rasa Shorton peste care americanii au introdus prima generatie Zebu de tip Brabma (boul cu cocoasa). Greutatea unei vaci este de 650-700 kg iar taurii pot ajunge pana la 850-900 kg. Culoarea este uniforma, rosiatica si prezinta coame. Randamentul la sacrificare pentru acesta rasa de bovine este de 62-64%.

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite