Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Criza alimentara, anticipata de profesinistii carnii

No Comments


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/radufoto/macelariaradu_ro/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc, Gheorghe Caruz (considerat cea mai bogata persoana din zona Brailei) impreuna cu presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei si premierului, prin care solicita prijin facandu-si cunoscuta pozitia.

Gheorghe Caruz este de parere ca tara noastra intra cu pasi repezi intr-o grava criza alimentara. Citat de cotidianul Adevarul, acesta declara ca “prin neacordarea subventiilor, cresterea TVA, coroborate cu reducerea puterii de cumparare a unui numar insemnat de salariati, zootehnia s-a vazut nevoita sa isi restranga activitatea la minimul de supravietuire”, a subliniat patronul firmelor Soroli si Galco, pricipalii producatori de carne de porc din zona.

In aceeasi scrisoare, adresata presedintelui Romaniei si primului ministru, oamenii de afaceri din industria carnii de porc si de pasare cer revenirea la plata directa a subventiei, nicidecum pe suprafata de teren destinata zootehniei, ca pana acum.

Totodata solicita subventionarea dobanzilor la creditele acordate zootehniei; acestea sunt in prezent de 20%, comparativ cu doar 2% cat suporta fermierii celorlalte state UE. Presedintele Patronatului Producatorilor de Carne de Porc atentioneaza ca exista nefericita posibilitate de a importa, in lipsa unui sprijin acordat crescatorilor autohtoni, din rezervele de stat ale unor tari care isi subventioneaza productia. “Vom consuma astfel carne care a stat vreme de 6-7 ani congelata, la –20 de grade si de care altii nu stiu cum sa scape”, a spus Gheorghe Caruz.

Sursa: fabricadecarne.ro

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite