Legea gratarului 2011

1 Comment

Senatorii din Comisia pentru administratie publica au aprobat, astazi, propunerea legislativa initiata de deputatul PDL, Sulfina Barbu, prin care este reglementata activitatea de picnic, desfasurata pe domeniul public sau privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit Realitatea TV.
Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, se doreste prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de „practicarea inadecvata a activitatilor de picnic”. 

Friptura de miel la gratar pe disc

Legea gratarului a trecut de comisie Faci gratar in fata blocului iei amenda

Aceasta activitate este definita, potrivit proiectului amintit, drept „orice activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului”.
Potrivit Sulfinei Barbu, se impune amenajarea unor zone speciale, care vor apartine domeniului public sau privat al statului si care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa.
De asemenea, vor fi indicate zone in parcuri sau paduri aflate in intravilanul oraselor unde se putea face picnic dar va fi interzisa aprinderea focului.
Persoanele care vor dori sa faca picnic vor trebui sa tina cont de anumite obligatii, cum ar fi interzicerea distrugerii sau degradarii amenajarilor din zonele speciale si din cele indicate, sa nu arunce deseuri decat in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in zonele special amenajate, sa nu spele obiectele care au deservit activitatii de picnic in apele curgatoare invecinate si altele.
Nerespectarea acestor prevederi va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenzi intre 100 lei si 50.000 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se vor face de catre reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, autoritatile administratiei publice locale si de personalul imputernicit al Ministerului Administratiei si Internelor.
Sursa: bzi.ro

One Comment (+add yours?)

  1. sanduionescu2012
    feb. 29, 2012 @ 08:17:21

    Mama prostilor este totdeauna gravida ! Vorba presedintelui „tiganca asta inputita ” a gasit de cuviinta sa ne ia gratarul cu totul in loc sa o preocupe sa avem ce pune pe gratar ,ca d’aia s-a cerut la guvernare !

    Răspunde

Leave a Reply