Macelarii romani fac bani buni in Occident

No Comments

Conform agrointel.ro, daca occidentalii sunt tot mai mofturosi cand vine vorba de meseriile grele din agricultura sau industria alimentara, est-europenii nu se dau in laturi sa faca treburile cele mai grele, iar de multe ori si cele mai murdare.
Cei mai cautati sunt macelarii si transatorii, care primesc un salariu si de pana la 1.800 de euro pe luna, pe langa cazare, masa, transport si asigurare gratuite. Interesul occidentalilor pentru muncitorii romani nu este de data recenta, ci se manifesta inca de pe vremea comunistilor, cand existau echipe de macelari si transatori care mergeau sa lucreze in tarile din vestul Europei, dupa cum spune Tudor Stanca, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Cele doua meserii sunt la mare cautare si astazi. In Franta, de exemplu, un macelar cu experienta este platit cu 1.000-1.500 de euro pe luna la un un program de 7-9 ori pe zi, potrivit anunturilor publicate pe site-urile de angajari. In Germania, salariul poate urca chiar pana la 1.800 de euro pe luna, cu conditia ca doritorii sa aibe o experinta de cel putin doi ani in domeniu. Solicitari exista si din Olanda, Anglia sau Irlanda.

Tot in Hexagon se mai cauta muncitori pentru sectoarele de crestere a animalelor, gradinari sau apicultori. De altfel, interesul francezilor pentru forta de munca ieftina din state precumRomania sauBulgaria este in crestere. O dovada in acest sens este si faptul ca lista meseriilor autorizate in agricultura pentru romani si bulgari va fi extinsa de la opt meserii, in prezent, la 14 in 2013.

Sursa: fabricadecarne.ro

 

 

codecanyon

Leave a Reply