Uniunea Europena: fara saramura in carne!

Comentariile sunt închise pentru Uniunea Europena: fara saramura in carne!

Uniunea Europeana intentioneaza, conform ziarului Cotidianul citand The Guardian, sa impuna producatorilor de preparate din carne mentionarea pe ambalaj a procentului de apa existent in carne, care depaseste 5%.

Carnea de porc contine 30% apa, iar prin injectarea cu solutie salina procentul de apa urca la 50%. Specialistii arata ca, la prepararea bacon-ului, sunt necesare 10 zile pentru sarare si alte 10 pentru uscarea carnii, metoda industriala impunand injectarea cu saramura a carnii si inghetarea (pentru feliere). Continutul major de apa nu permite felierea, decat dupa sararea, uscarea si inghetarea prealabila.

Producatorii protesteaza fata de initiativa UE, aratand ca o astfel de decizie va atinge buzunarul consumatorilor. Cu alte cuvinte, carnea fara sare nu va mai trage cantarul atat de mult, iar pretul produselor va creste.

Sursa: fabricadecarne.ro

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite