Locuri pentru gratar

Odata cu venirea primaverii, spatiile de gratar din jurul orasului devin neincapatoare pentru amatorii de distractie.  A devenit deja o traditie pentru bucuresteni ca la sfarsitul saptamani de munca, sa-si petreaca timpul liber la un gratar, departe de sefi penibili, patroni care uita de ziua de salariu, si aglomeratia urbana ce te face uneori sa iti iei campii. Exact aici vroiam sa ajung, sa ajungem la camp, sa facem o enumerare, un clasament, cum vreti voi, al putinelor campii, camping-uri, pajisti-lor, paduri-lor, sau intr-o fraza „Locuri pentru gratar”, unde sa intalnim natura.

In topul preferintelor amatorilor de gratare se afla
Cernica
Branesti (un loc respectos, de cand au echipa de fotbal)
Arges
Pusnicu
Baneasa
Snagov
„Nimic nu se compara cu un gratar la iarba verde, inconjurat de prieteni si familie“

7 Comments (+add yours?)

 1. daniel
  mart. 12, 2011 @ 20:40:18

  sal
  cateva locuri bune pentru gratar (parerea mea):
  1. Dridu la 65 km de bucuresti (se poate pescui – tarife pe lac 50 lei iar pe rau dupa baraj gratis)
  2. Frumusani la 30 km de bucuresti (se poate pescui – tarife pleaca de la 20 sau 30 lei cel mai ieftin pana pe la 60 lei cel mai scump – sunt mai multe lacuri)
  3. Adunatii Copaceni (pe arges) la ~40 km de bucuresti

  pe toate gasesti si locuri cu liniste si fara manele

  PS. mai e frumos si pe lac la Afumati dar acolo platesti taxa de 50 lei indiferent ca pescuiesti sau doar stai la un gratar

  Răspunde

 2. Alex
  mart. 12, 2011 @ 20:49:37

  Salut… stau in buc si de cand mi-am luat masina (acum cateva luni) am iesit doar o singura data la gratar la Pustnicu pentru ca acolo stiam sa ajung…
  Ma gandesc sa ies si week-end-ul asta, dar nu stiu unde…am mai fost la Banseasa o data, dar acolo e naspa, se face la marginea drumului printre tufisuri si nu ai nici vederea (cum e la Pustnicul…restaurante, locuri de joaca pt copii, lac).
  Faceti-mi o recomandare va rog (si cum ajung acolo cu masina).

  Răspunde

 3. izabela
  mart. 20, 2011 @ 09:33:18

  locuri pentru gratar ar fii la Branesti. Se iese prin Pantelimon, spre Cernica si apoi Branesti. Cand am fost eu era destui fripturisti dar frumos.
  Am mai fost acum doi ani cu niste amici la Pustnicul, undeva langa manastire.

  Răspunde

 4. mircea
  mart. 20, 2011 @ 09:38:43

  fripturisti cred ca vine de la jurnalisti. era o vorba in breasla aparuta pe la receptii sau tot felul de lansari si promotii unde erau invitati ca sa relateze si unde mai gaseai specimene ce mancau tot ba luau si la pachet. de obicei isi urau unul altuia „ia cu paine”. raspunsul era : „paine am si acasa”

  moda cu gratarele cred ca e pe duca, proprietati private sunt cam peste tot mai ales daca zona e frumoasa. iar daca se lasa cu gratare se lasa si cu mizerie oricat ai incerca sa civilizezi poporul.

  la munte insa langa un camping, intr-un cadru organizat .. asta e altceva.
  3 ore pana la capra neagra.

  Răspunde

 5. octavian
  iun. 08, 2011 @ 07:47:22

  La km 49 pe autostrada, spre Pitesti, imediat dupa OMV se face dreapta si se merge spre Potlogi aproximativ 5 minute pana la un pod. Acolo este un loc foarte bun de gratar langa o padure mica pe malul Argesului.

  Răspunde

 6. george
  iun. 08, 2011 @ 07:51:22

  la Snagov, la baza CFR Astoria. pentru cei care nu stiu, e baza aia unde a bagat CFRul 700 mld. lei. e foarte placut acolo, intrarea e putin si ai locuri multe de parcare.

  Răspunde

 7. lucian
  iun. 08, 2011 @ 07:54:25

  eu merg foarte des la snagov, pe malul lacului, in complexul ala amenajat…e frumos.
  costa 10 ron de masina+5 ron pt fiecare persoana din masina….de parca masina ar putea intra fara o persoana macar in ea… in rest e super ok

  Răspunde

Leave a Reply