Carnati de casa

Carnati facuti in casa

cârnaţi de casă

carnati de casa

  • 5 kg carne de porc:
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • boia dupa gust (dulce si picant)
  • 1 lingura piper
  • mate de porc sau oaie
  • robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie pentru umplerea matelor

Pregatesti asa:

  1. Se toaca carnea de porc.
  2. Peste carne se adauga usturoiul, sarea si piperul.
  3. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
  4. Matele se spala bine si se curata cu apa si otet. In felul acesta se albesc si se elimina mirosul neplacut de animal.
  5. Se ia fiecare mat in parte si se sufla in el pentru a-l desface intr-atat de bine cat sa intre in palnie.
  6. Se ruleaza matul pe palnie cu atentie ca sa nu se rupa. Daca este prea lung, mai scurtati din el.
  7. Fiind o reteta destul de elaborata, necesita si munca de echipa. Prin urmare de aici incolo mai aveti nevoie de un coechipier, deoarece o persoana da la manivela masinii de tocat si cealalta tine matul pentru a se umple bine. Din loc in loc mai lasati un spatiu gol, ca sa separati carnatii intre ei.
  8. Carnatii astfel obtinuti se lasa la loc uscat si racoros pentru o zi

Leave a Reply

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite