Retete din carne de Porc

Carnea de porc, avand fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase ( 5-6 cm ), ca sa se patrunda mai repede in interior ( in circa o ora), sau se fasoneaza in bucati mai lungi, potrivit de groase, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea se aseaza intr-o cratita sau tava, de preferinta, din tuci emailat, potrivita cu marimea fripturii ( altfel se arde sosul ) si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri de apa si se introduce in cuptorul bine incins.
       Dupa circa 20 de minute, dupa ce se formeaza o crusta deasupra, se pipereaza si se sareaza, intorcandu-se din cand in cand, pentru a se rumeni uniform. La sfarsit se adauga 3-4 catei de usturoi sau o ramura de cimbru.

Comments are closed.

Blog Directory Smarty Web Director Director web Addursite